Kaunis kierrätyskuusi


Onko puinen taitettava viinipullotelineesi jäänyt tyhjänpanttina kaappiin lojumaan? Oiva esimerkki kierrätystaloudesta on antaa hylätylle esineelle uusi elämä, vaikkapa joulukuusena.

TARVIKKEET: puinen viinipulloteline, saha, vasara, 2 pientä naulaa ja kivoja kuusenkoristeita maun mukaan .


 Monella puinen viinipulloteline lojuu kaapissa tyystin käyttämättömänä. Ei hätää vaikka kaapistasi ei telinettä löytyisikään: Kierrätyskeskuksen hyllyssä telineitä oli rivissä useita hintaan 1,50 € / kpl. 


Telineestä saadaan kuusen muotoinen kun molemmista yläkulmista sahataan kulmapalat pois. Ennen sahausta käännä telinettä sen verran kiinni, että saat telineen keskelle kuusen muodon. Kuusesta voi tehdä suipomman tai leveämmän muotoisen. Sahaa sitten molemmat yläkulmat pois. Jos muutat kuusen leveyttä sahaamisen jälkeen, linkkuun menevät reunalaudat saattavat kääntyä reunan yli. Mittaa siis kuusen muoto ennen sahaamista. 


Yläkuvassa oikeanpuoleinen kulma on jo sahattu pois, ja vasenta kulmaa ollaan juuri sahaamassa. 
Hio sahatut päät hienolla hiekkapaperilla.Kun kuusi on halutun muotoinen, naulaa alareunaan tukivarsi pitämään kuusen muoto paikoillaan. Jos teline  liikkuu helposti auki ja kiinni, se ei pysy halutussa asennossa ilman tukipalaa. Sopivan pituisen pienen puukepin saat irti sahatusta kulmapalasta. Koristele kuusi maun mukaan. 

      Joulu on todellakin jo ensi viikon sunnuntaina. Aina se pääsee yllättämään, vaikka kuinka on vuosi odotettu. Lämmintä odotusaikaa. 

      - Heli    

     

      Artikkeli on julkaista Maaseudun tulevaisuus lehdessä.                                Kommentit